Kömbe tarifi
Malzemeler:
3 orta boy Soğan
1 Çay bardağı zeytin yağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
250 gr.peynir
100 gr.çökelek
yarım deste maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 Tatlı kaşığı isot
1 Tatlı kaşığı köy toz biberi
Üzeri için:Bir yumurta akıyla beraber
Hamuru için:2 yumurta
yarım kg yoğurt
1 Tatlı kaşığı toz şeker
50 gr.yaş maya
1 Su bardağı beyaz un
1 kg mısır un
2 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Hazırlanışı:Önce unu yoğuracak leğene koyuyoruz,üzerine yumurta,yoğurt,maya
şekeri ve tuzuda ilave edip suyla
yoğurup 15-20dk.mayalandırmaya bırakıyoruz.Diğer yandan
iç harcımızı hazırlıyoruz,önce soğanları soyup robutdan geçirip,kullanılacak bir kaba
boşaltıyoruz ardından peyniri robutdan geçirip soğanların üzerine çökelekle beraber boşaltıyoruz.
Maydanozu da doğrayıp ekliyoruz, sonra yağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırıp harmanlıyoruz.
Hamurumuz mayalandıkdan sonra fırın tepsisini yağlayıp hamuru iki bölüme ayırıp bir kısmını
tepsinin
içine elimizle yerleştiriyoruz.Resimde görüldüğü gibi,üzerine iç harcımızı eşit miktarda serpip kalan hamurumuzla üzerini
kapatıyoruz.
Hazırladığımız yumurtayı üzerine sürüp 200°fırında pişiriyoruz,piştikden sonra çıkartıp sıcakken
bıçakla kesip
servisliyoruz.Afiyet olsun:)
Püf nokta:Hamuru tepsiye dizerken elimize hamur yapışır,bunu önlemek için elimizi her seferinde
yağa sürerek
hamuru elimize alıyoruz ve böylelikle kolaylık sağlanmış olur.İkinci ise hamuru cıvık halde
yoğurup mayalandırmaya bırakınız ki kömbeniz yumuşak olsun sert olmasın diye, bu iki püf noktayı
sizlerle paylaşmak istedim.Hoşçakalın.
Malzemeler:
3 orta boy Soğan
1 Çay bardağı zeytin yağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
250 gr.peynir
100 gr.çökelek
yarım deste maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 Tatlı kaşığı isot
1 Tatlı kaşığı köy toz biberi
Üzeri için:Bir yumurta akıyla beraber
Hamuru için:2 yumurta
yarım kg yoğurt
1 Tatlı kaşığı toz şeker
50 gr.yaş maya
1 Su bardağı beyaz un
1 kg mısır un
2 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Hazırlanışı:Önce unu yoğuracak leğene koyuyoruz,üzerine yumurta,yoğurt,maya
şekeri ve tuzuda ilave edip suyla
yoğurup 15-20dk.mayalandırmaya bırakıyoruz.Diğer yandan
iç harcımızı hazırlıyoruz,önce soğanları soyup robutdan geçirip,kullanılacak bir kaba
boşaltıyoruz ardından peyniri robutdan geçirip soğanların üzerine çökelekle beraber boşaltıyoruz.
Maydanozu da doğrayıp ekliyoruz, sonra yağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırıp harmanlıyoruz.
Hamurumuz mayalandıkdan sonra fırın tepsisini yağlayıp hamuru iki bölüme ayırıp bir kısmını
tepsinin
içine elimizle yerleştiriyoruz.Resimde görüldüğü gibi,üzerine iç harcımızı eşit miktarda serpip kalan hamurumuzla üzerini
kapatıyoruz.
Hazırladığımız yumurtayı üzerine sürüp 200°fırında pişiriyoruz,piştikden sonra çıkartıp sıcakken
bıçakla kesip
servisliyoruz.Afiyet olsun:)
Püf nokta:Hamuru tepsiye dizerken elimize hamur yapışır,bunu önlemek için elimizi her seferinde
yağa sürerek
hamuru elimize alıyoruz ve böylelikle kolaylık sağlanmış olur.İkinci ise hamuru cıvık halde
yoğurup mayalandırmaya bırakınız ki kömbeniz yumuşak olsun sert olmasın diye, bu iki püf noktayı
sizlerle paylaşmak istedim.Hoşçakalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.