Bol Köpüklü Türk kahvesi tarifi
3 Kişilik
Merhaba değerli takipçi arkadaşlarım bugün eşimin kendi eliyle hazırladığı türk kahvesi tarifini paylaşmak istedim :)
Kahvemizin köpüklü olması için bir kaç ip ucu veriyorum sizde bire bir uygularsanız çok lezzetli ve köpüklü türk kahvesi elde etmiş olacaksınız.
Çok fazla uzatmadan tarife geçelim.
Türk kahvemiz üst başlıkta belirtiğim gibi üç kişilik olacak.
Malzemeler:
ilk önce Cezvemizi hazırlayalım
3 Fincan Soğuk su ekleyelim(ısıtılmamış su)
3 Tatlı kaşığı Türk kahvesi
9 Adet kesme şeker (Şekerli olacaksa) Az şeker için kişi başına ikişer adet kesme şeker ekleyebilirsiniz.(6 Adet)
Bu arada ben mehmet efendi türk kahvesi kullanıyorum.
Giriş Not: Fincanlarınız eğer küçük ise tatlı kaşığının üstü tepe olacak şekilde doldurmayınız!
Hazırlanışı:
İlk önce 3 fincan suyu cezvemize ekleyelim.
Daha sonra 3 Tatlı kaşığı türk kahvesini ekleyelim(Kaşığın üstü hafif tepe olacak şekilde)
9 Adet kesme şekeri ekleyelim hiç karıştırmıyoruz!
Cezveniz elektrikli ise Açma kapama düğmesine basın su ılık olunca düğmeyi kapatın-
veya cezveyi kaldırın kenara"Eğer tüpde ısıtıyorsanız kısık ateşde ılıklaştıralım" ve yemek kaşığı ile bir güzel karıştıralım.
Kesme şekerler eriyinceye kadar hafifce karıştırınız.
Daha sonra tekrar ısıtalım bu arada sürekli karıştıralım ve hafif köpüklenmeye başlayınca karıştırmayı bırakıp bekleyelim.
6 7 saniye kadar ısıtmaya bırakalım.
Köpüğün kabardığını göreceksiniz,tam o anda cezveyi tekrar kaldıralım ve yemek kaşığı ile cezvenin içindeki köpükleri kaşığı tam batırmadan üstden dikkatlice alalım.
Fincanlara eşit miktarda koyalım,isteğinize göre köpükleri aldıktan sonra tekrar cezvemizi ısıtmaya bırakalım.
Tam fokurdama sesini duyunca kaynamadan kaldıralım cezveyi ve geri kalan köpükleri tekrar fincanlara dağıtalım.
Önemli:Köpük bitince geri kalan kahve suyunu fincanlara doldururken bir fincana direk değilde tüm fincanlara azar azar dökelim.
Buradaki püf noktamız şu:Kesme şekerin kahve yönündeki en iyi özelliği çok güzel köpük elde edilmesidir.
Bir diğer nokta ise kaşığa bol miktarda tepe olacak şekilde kahve eklemektir.
Kaynamadan köpük alınmaya başlanırsa daha çok köpük alma şansımız olur.
Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır konusu biraz uzadı ama yapınca bu kadar uzun sürmeyecek tüm ayrıntılarını elimden geldiğince paylaşmaya çalıştım bundan dolayı uzadı :)
Afiyet olsun bir sonraki tariflerimde buluşmak dileğiyle.. ~~ Hoşçakalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.