Tavuk but dolamsı tarifi
Merhaba sevgili arkadaşlar lezzetli yemeklere doyum olmaz,sizlerde benim gibi hertürlü yemeği yapıp tadını alıyorsunuzdur.
Fakat sağlığımızı düşünmeden habire abur cubur yiyoruz.Sonra da kilolarla başbaşa kalıp kendimizi çaresiz buluyoruz.
Tabiki hertürlü yemeği yemekten kendimizi mahrum bırakmayalım lakin düzenli ve sağlıklı beslenmeyide unutmamalıyız.
Evet arkadaşlar sizlere sunacağım bu yemek tarifim iç harcı için az bi miktar yağ kullanılıyor,bunu da
zaten malzeme bölümünde belirteceğim,kendi yağıyla pişip lezzetini öyle tadmak daha bi iştahlık verir insana,yemeğimiz dört kişilik pıratik kolay ve enfes bir kokusu vardır.
Daha fazla sizleri bekletmeden tarifime geçmek istiyorum:)
Tavuk but dolamsı tarifi But dolması nasıl yapılır?
Malzemeler:
4 But tavuk
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı Su
Yarım kaşık tereyağı
yarım Kaşık domates salçası
yarım kaşık biber salçası
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 Dikiş iğnesi ve her bi but ölçüsüne göre iplik
Yapılışı:
Mutfağımızın dezgahında aldığımız butları önce açıp yıkıyoruz.
Bi bıçak yardımıyla but tavuğu dış kesim bölümünden,iç kesime doğru bıçağın ağzı ile deliniz daha sonra baş parmakla işaret barmağıyla
butun içini genişletin çünkü harcı içine koyduğunuzda iç harcı butun içinde tane tane kendi haliyle pişsin diye,bu aşama bittikden sonra but tavuğumuzu bi kenara bırakıyoruz.
Daha sonra hazırladığımız pirinci sıcak suda bekletiyoruz,baharatlarımızı da hazırlayıp burada birinci hazırlık aşamasını tamamlamış oluyoruz.
Şimdi de geçtik iç harcını hazırlamaya..
Hazırlanışı:Küçük bi tencere de yağı hafif kızartıyoruz,salçayı ekliyoruz.Onu da 1-2 dk.kavurup üzerine su da beklettiğimiz pirincin suyunu döküp pirincimizi ekleyelim onu da hafif kavurup tuzunu da atıp ölçülü suyumuzu ilave edelim.
Pişirmeye bırakalım.Piştikden sonra ocakdan alıp 5dk.soğutmaya bırakalım,sıcaklığı geçtikden sonra hazırladığımız butların içini eşit miktarda iç harcını koyalım.
Yağsız fırın tepsisine yerleştirelim butların ağzını iğne iplikle dikelim.
Daha sonra soğuk suyunuzu ekleyin 180° lik fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.Piştikden sonra çıkartıp afiyetle yiyiniz.
NOT:Tavuk butunu neden dikiyoruz diye merak etmişsinizdir,o zaman söylüyorum eğer dikilirse iç harcı dağılmaz ve güzel bi görünüm elde edersiniz.
Benden şimdilik bu kadar hoşçakalın sağlıcakla kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.