Soğanlı sarımsaklı salçalı pilav tarifi
Malzemeler:
3 Adet soğan
3-4 Diş sarımsak
2,5 Tatlı kaşığı domates salçası
2,5 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı bulgur
2,5 Su bardağı su
Yapılışı:Soğan ve sarımsağı soyup doğrama tahtasında doğrayıp,Orta boy tencereye koyunuz.
Tahta kaşığını
kullanmak hem sağlık açısından hemde kullandığınız tencerenin çizilmemesini önler.
Onun için tahta kaşığınızla Pembeleşene kadar kavurunuz sonra salçasını ekleyin,yemeğin salçasını iyice dağılacak şekilde eziniz.Göz kararıyla salça kendini
bıraktığında bulguru,yıkayıp salçanın üzerine koyunuz.2-3dk.bulguru kavurunuz tuzunu ve suyunu ekleyiniz.Yüksek ateş de
kaynama düşene kadar,kaynama düştükden sonra kapağını yarım edip kısık ateş de kendi halinde pişirmeye bırakınız.
Bu tarifimiz iki kişiliktir.Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.