Doğum günü pandispanya pastası tarifim
Pandispanya doğum günü pastasını siz degerli arkadaşlarım için hazırladım.
Tadı damağında kolay pıratik ve lezzetli bi kekimiz..
Malzemeler:
4 Yumurta
6 Yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı Su
6 Yemek kaşığı Un
2 Fiske tuz
1 Adet yağlı kağıt
Üzeri için:
Damla çikolata ve jelibon şekeri
Krem Şanti için:Bir su bardağı soğuk Süt ve 1 Poşet krem şanti
Yapılışı:Önce dört yumurtadan sarısını ayrı, akını da ayrı bir kaba koyunuz
Üzerine şekeri üç kaşık sarısına,
üç kaşık akına ekleyip ayrı kablarda mikserle çırpınız.Daha sonra yumurta sarısını koyduğumuz
kabın üzerine ılık su, bir fiske tuz ve unu da ilave edin,köpürene kadar tahminen 5 dk. çırpınız.Daha önce hazırladığımız yumurta akını
alıp yumurta sarısında ki kabın üzerine dökünüz.Bi yemek kaşığı yardımıyla iyice kariştırınız,karışımınızı elde ettikden sonra,yuvarlak orta boy fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı yerleştirip,kağıdın üzerine hazırladığınız hamuru ortasına
yavaş yavaş dökünüz 180°lik fırınınıza veriniz.Kekimiz pişene kadar krem şantiyi hazırlayalım.
Krem şanti için,orta boy bi saklama kabında sütü ve krem şantiyi bir arada koyup mikserle çırpınız,kekiniz pişene kadar krem şanti cıvıklaşmasın diye buzdolabında bekletiniz.Keki fazla pişirmeyiniz üzeri pempeleşmiş bi görünüm aldığında çıkartınız.Ve keki
cam tepsisi yada normal bi tepsiye ters çeviriniz,yağlı kağıdı üzerinden çıkartıp atınız.
Hazırlanışı:Kekimizi soğudukdan sonra bi pasta bıçağı ile ortasından ikiye bölünüz, bi parçasını ayırıyoruz.
Zaten resimde görüldü gibi, üst tabakaya muzları dilimleyip erleştirdikden sonra damla çikolataları da üzerine serpiniz.
Kekin küstünü kapatmak için kalan parçasını üzerine yerleştiriniz.Buzdolapda bekletilen şantiyi çıkartıp sıpatola yardımıyla kekin üstüne
iyiyce sürünüz.Kekin üzerini süslemek için de yine damla çikolatamızı ve çocuklar için jelibon şekerini kullanalım.
Onu da süsleyip kekimizi böylelikle bitirmiş oluyoruz sevgili arkadaşlar afiyet olsun.
Pandispanya doğum günü pastasını siz degerli arkadaşlarım için hazırladım.
Tadı damağında kolay pıratik ve lezzetli bi kekimiz..
Malzemeler:
4 Yumurta
6 Yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı Su
6 Yemek kaşığı Un
2 Fiske tuz
1 Adet yağlı kağıt
2 Adet muz
1 Çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
Damla çikolata ve jelibon şekeri
Krem Şanti için:Bir su bardağı soğuk Süt ve 1 Poşet krem şanti
Yapılışı:Önce dört yumurtadan sarısını ayrı, akını da ayrı bir kaba koyunuz
Üzerine şekeri üç kaşık sarısına,
üç kaşık akına ekleyip ayrı kablarda mikserle çırpınız.Daha sonra yumurta sarısını koyduğumuz
kabın üzerine ılık su, bir fiske tuz ve unu da ilave edin,köpürene kadar tahminen 5 dk. çırpınız.Daha önce hazırladığımız yumurta akını
alıp yumurta sarısında ki kabın üzerine dökünüz.Bi yemek kaşığı yardımıyla iyice kariştırınız,karışımınızı elde ettikden sonra,yuvarlak orta boy fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı yerleştirip,kağıdın üzerine hazırladığınız hamuru ortasına
yavaş yavaş dökünüz 180°lik fırınınıza veriniz.Kekimiz pişene kadar krem şantiyi hazırlayalım.
Krem şanti için,orta boy bi saklama kabında sütü ve krem şantiyi bir arada koyup mikserle çırpınız,kekiniz pişene kadar krem şanti cıvıklaşmasın diye buzdolabında bekletiniz.Keki fazla pişirmeyiniz üzeri pempeleşmiş bi görünüm aldığında çıkartınız.Ve keki
cam tepsisi yada normal bi tepsiye ters çeviriniz,yağlı kağıdı üzerinden çıkartıp atınız.
Hazırlanışı:Kekimizi soğudukdan sonra bi pasta bıçağı ile ortasından ikiye bölünüz, bi parçasını ayırıyoruz.
Zaten resimde görüldü gibi, üst tabakaya muzları dilimleyip erleştirdikden sonra damla çikolataları da üzerine serpiniz.
Kekin küstünü kapatmak için kalan parçasını üzerine yerleştiriniz.Buzdolapda bekletilen şantiyi çıkartıp sıpatola yardımıyla kekin üstüne
iyiyce sürünüz.Kekin üzerini süslemek için de yine damla çikolatamızı ve çocuklar için jelibon şekerini kullanalım.
Onu da süsleyip kekimizi böylelikle bitirmiş oluyoruz sevgili arkadaşlar afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.