Merhaba arkadaşlar bügün sizlerle paylaşacağım kurutmalık fasulye kavurmasını sizler için hazırladım.
6-8 kişilikden oluşan tarifim elimden geldiğince en iyi şekilde sizlere sunacağım.
Kurutmalık kuru fasulye tarifi
Malzemeler:
250 gr.kurutmalık fasulye
150 gr. kurutmalık domates
150 gr.kurutmalık biber eğer acıyı seviyorsanız biberleri fazla katabilirsiniz.
3 Orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :Önce orta boy tencereye suyu koyup orta ateşde ocağa alıp su kaynama düştükden sonra
fasulyeleri koyup haşlayınız.Haşlamaya yakın biberleri ekleyin.Ağızda dağılmayacak şekilde pişirip ocakdan alınız.Küçük ayrı bir tavaya domatesleri koyup üzerine sıcak su döküp ocakda fazla
pişirmeden indiriniz.Ve böylelikle kurutmalıkları haşlanmış olarak elde etmiş olursunuz.Şimdi de
yapilişına geçelim ne dersiniz..
Yapılışı:Kullanacağınız soğanları soyup doğrama tahtasında doğrayıp geniş bir tavaya koyup,yağı
ilave edip orta ateşde ocağa alıp kavurunuz.Soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz kavurdukdan
sonra salçasını ekleyip,üzerine haşladığınız kurutmalıkları ekleyip tuzunu da atıp iyice kavurunuz.
Kavurdukdan sonra indirip servisleyip afiyetle yiyiniz..
6-8 kişilikden oluşan tarifim elimden geldiğince en iyi şekilde sizlere sunacağım.
Kurutmalık kuru fasulye tarifi
Malzemeler:
250 gr.kurutmalık fasulye
150 gr. kurutmalık domates
150 gr.kurutmalık biber eğer acıyı seviyorsanız biberleri fazla katabilirsiniz.
3 Orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :Önce orta boy tencereye suyu koyup orta ateşde ocağa alıp su kaynama düştükden sonra
fasulyeleri koyup haşlayınız.Haşlamaya yakın biberleri ekleyin.Ağızda dağılmayacak şekilde pişirip ocakdan alınız.Küçük ayrı bir tavaya domatesleri koyup üzerine sıcak su döküp ocakda fazla
pişirmeden indiriniz.Ve böylelikle kurutmalıkları haşlanmış olarak elde etmiş olursunuz.Şimdi de
yapilişına geçelim ne dersiniz..
Yapılışı:Kullanacağınız soğanları soyup doğrama tahtasında doğrayıp geniş bir tavaya koyup,yağı
ilave edip orta ateşde ocağa alıp kavurunuz.Soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz kavurdukdan
sonra salçasını ekleyip,üzerine haşladığınız kurutmalıkları ekleyip tuzunu da atıp iyice kavurunuz.
Kavurdukdan sonra indirip servisleyip afiyetle yiyiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.