Merhaba arkadaşlarım bugün kü yemek tarifim yaz mevsimine özlem duyduğumuz,doğal,organik patlıcan,biber ve domates
yemeklik için hazırladığımız kurutmalıkları bir arada kavurmak.
Bu soğuk kış mevsiminde bu yemeği yemeye doyum olmaz.
Kurutmalık domates biber patlıcan yemeği tarifi
Malzemeler:
250 gr.kurutmalık patlıcan
100 gr.kurutmalık domates
100 gr.kurutmalık biber
5 Adet orta boy soğan
3 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı Su
Yapılışı:Öncelikle mutfak da işinizi kolaylaştırmak için bütün malzemeleri hazırlayınız.Bi tencereye soğuk yada
sıcak suyu koyunuz kaynama düştükden sonra patlıcanları suyun içine aktarınız,yarım pişme durumuna geldiğinde
biberleri de içine ilave ediniz,ağızda dağılmayacak şekilde pişirip piştikden sonra ocakdan alıp süzgece boşaltınız.
Diğer yandan orta boyluk bi kaba domatesleri koyup üzerine kaynamış suyu üzerine boşaltıp, kendi halinde sıcak suda
bekletip yumuşamasını bekleyiniz,yumuşadıkdan sonra onu da patlıcanları koyduğumuz süzgecin kenarına koyabilirsiniz.
Yada yedek süzgeciniz varsa ona da boşaltabilirsiniz.Merak etmişsinizdir neden domatesler pişirilmiyor diye,domatesin özelliği narin olduğu için eğer pişirirsek vitamini gider ve ezilmiş bir görünüm elde etmiş olursunuz.Bu sebeble pişirmemenizi öneriyoruz.Evet sevgili arkadaşlar şimdi yemeğimizin yapılışına geçelim ne dersiniz:)
Hazırlanışı:Soyulmuş soğanları doğrama tahtasında doğrayıp kavuracağınız tavaya koyunuz.Üzerine yağı koyup pembeleşene
kadar kavurunuz.Daha sonra domatesleri soğanların üzerine ekleyiniz,5 dk.soğanla beraber kavurunuz tavanın dibi
tutmasın diye bi çay bardağı su ekleyin.O suyu çektikden sonra biberle karışık patlıcanlarınızı da üzerine koyup,
yemeğin tuzunu da atıp 10 dk.kavurunuz.Kavurdukdan sonra yemek tabaklarınıza koyup servis edinizi.Afiyet olsun:)
yemeklik için hazırladığımız kurutmalıkları bir arada kavurmak.
Bu soğuk kış mevsiminde bu yemeği yemeye doyum olmaz.
Kurutmalık domates biber patlıcan yemeği tarifi
Malzemeler:
250 gr.kurutmalık patlıcan
100 gr.kurutmalık domates
100 gr.kurutmalık biber
5 Adet orta boy soğan
3 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı Su
Yapılışı:Öncelikle mutfak da işinizi kolaylaştırmak için bütün malzemeleri hazırlayınız.Bi tencereye soğuk yada
sıcak suyu koyunuz kaynama düştükden sonra patlıcanları suyun içine aktarınız,yarım pişme durumuna geldiğinde
biberleri de içine ilave ediniz,ağızda dağılmayacak şekilde pişirip piştikden sonra ocakdan alıp süzgece boşaltınız.
Diğer yandan orta boyluk bi kaba domatesleri koyup üzerine kaynamış suyu üzerine boşaltıp, kendi halinde sıcak suda
bekletip yumuşamasını bekleyiniz,yumuşadıkdan sonra onu da patlıcanları koyduğumuz süzgecin kenarına koyabilirsiniz.
Yada yedek süzgeciniz varsa ona da boşaltabilirsiniz.Merak etmişsinizdir neden domatesler pişirilmiyor diye,domatesin özelliği narin olduğu için eğer pişirirsek vitamini gider ve ezilmiş bir görünüm elde etmiş olursunuz.Bu sebeble pişirmemenizi öneriyoruz.Evet sevgili arkadaşlar şimdi yemeğimizin yapılışına geçelim ne dersiniz:)
Hazırlanışı:Soyulmuş soğanları doğrama tahtasında doğrayıp kavuracağınız tavaya koyunuz.Üzerine yağı koyup pembeleşene
kadar kavurunuz.Daha sonra domatesleri soğanların üzerine ekleyiniz,5 dk.soğanla beraber kavurunuz tavanın dibi
tutmasın diye bi çay bardağı su ekleyin.O suyu çektikden sonra biberle karışık patlıcanlarınızı da üzerine koyup,
yemeğin tuzunu da atıp 10 dk.kavurunuz.Kavurdukdan sonra yemek tabaklarınıza koyup servis edinizi.Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.