Kuru fasulye tiridi tarifi kurufasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulye tarifi


Malzemeler:
3 Su bardağı kuru fasulye
100 gr.kavurma eti
1 Tane büyük boy soğan
2 Tane taze yeşil biber
1,5 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Yemek kaşığı zeytin yağı
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı tuz
                                                                          Yemeğin kıvam ölçüsüne göre SU

Yapılışı:Önce fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye koyup orta ateş de pişirilmeye bırakınız.
Fasulyeniz pişene kadar,
diğer yandan soğanınızı soyup biberiyle beraber kullanacağınız tencerede doğrayınız.
Yağını da ilave ettikden sonra ocağın üstüne verip kavurunuz.Yarım saat de pişirilen fasulyeyi suyunun
süzülmesi için bir süzgece boşaltınız.Tiridin yağı soğanı kavruldukdan sonra salçayı ekleyin yarım su bardağı
suyu salçanın üzerine koyunuz ki salça topuklanmasın diye iyice eziniz.Ezdikden sonra kavurma etini de
üzerine ekleyip,soğanı salçasiyla beraber 2-3dk.kavurup daha sonra pişirilen fasulyenizi
koyunuz 1-2 dk.kavurunuz tuzunu da atıp kaynamış suyunuzu ilave edip,bir iki kaynama düştükden sonra
ocağını kapatıp eşit miktarda çorba kaselerine koyup servisleyiniz.Afiyet olsun.


Yorumlar