Kısır tarifi - kısır nasıl yapılır

Buğün kü yemeğim kısır tarifim
kısır tarifi Malzemeler:
3 Su bardağı esmer bulgur
2 Tane küçük boy soğan
1 Deste taze yeşil soğan
1 Deste maydanoz
3 Dal kıvırcık
1 Su bardağı zeytin yağı
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 Tatlı kaşığı siyah pulbiber
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı yedi türlü
3 Tatlı kaşığı tuz
4 Diş sarımsak

Yapılışı:Kullanacağınız leğene önce bulguru koyup üzerine ıslandığı kadar sıcak suyu ilave edip yumuşaması
için üzerini kapatınız.Diğer yandan
malzemelerinizi hazırlayınız,başka bir kaba soğanları ve yeşillikleri
doğrayınız.Sonra bulguru kontrol edin eğer yumuşaması kulak memesi  kadar olmuşsa tamamdır.
Eğer kuruysa bir bardak su daha ekleyip 5dk.dinlendirmeye bırakın.Daha sonra küçük bir tavaya yağı ve salçayı koyup
ocağa alıp orta ateşde salçanın ezilmesini sağlayınız.
Bi yandan da baharatlarınızı dezgah üzerinde hazır
hale getirip işinizi kolaylaştırmış olursunuz.Evet şimdi de kısırı yapma zamanı gelmiştir.Hadi o
zaman önce bulguru olduğu leğende 5dk.yoğurunuz,üzerine doğradığınız yeşillikleri ekleyip kısırı sıkı
bi şekilde  yoğurmayınız yoksa yeşillikler kendini kaybeder,onun için hafifçe karıştırınız.Sarımsakları
soyup onları da ezip ekleyiniz.Daha sonra üzerine baharatları da ekleyip iyice karıştırınız,kısır
kendini gösterdikden sonra yağı ve salçasınıda üzerine koyup elinizle hafif şekilde yoğurunuz.
Yoğurduğunuz kısırı servis tabağına koyup servis edebilirsiniz.Hepinize afiyet olsun.

Yorumlar