Merhaba arkadaşlar bügünkü çeşitli içecekler arasında yer alan komposto diğer adıyla tanınan(hoşaf).
Günlük tüketimden ziyade 1 haftaya bile kalabilecek içeceklerden yer alıyor.
Şimdi de sizler için hazırladığım kolay ve pratik olan komposto tarifini yazacağım.
Komposto tarifim
Malzemeler:
1 Avuç elma
1 Avuç şeftali
1 Avuç kayısı
5 Su bardağı su
1 Çay bardağı toz şeker
Şeker kullanmak istemeyenler için de 1 Çay bardağı şeker yerine,1 Çay bardağı üzüm pekmezi
kullanılır.
Acaba güneş de nasıl kurutulur meyve,bilmeyenler için anlatmak istiyorum.Toplanan meyveler yıkanıp
küçük boyda doğrayıp fırın tepsisine koyup güneşe bırakıyoruz.Fakat elmaların soyulmuş halini
seviyorsanız elmaları soyup öylede kurutabilirsiniz.Her sabah elimizle karıştırıyoruz.
Bir hafta içinde meyve kurur.Daha sonra kurutulan meyveleri bir poşete koyup kuru yerde muhafaza
edilir.
Yapılışı:Suyu küçük bir tencereye koyup ocakda kaynama düşmeden elmaları ve kayısıları suyun içine
ilave ediyoruz.
Hafif yumuşadığında meyveleri sudan çıkartıyoruz.Komposto yapılacak kovaya alalım.Ayrı bir kaba ılık
suyu koyup şeftalileri koyalım kendi halinde yumuşamasını yarım saat bekletelim.Şeftaliler de
yumuşadığında
onu da sudan çıkartıp elma ve kayısıların üzerine ekliyoruz.Göz kararı ile soğuk suyu kompostunun
içine
ileve ediyoruz.Pekmez veya şekeri de ayrı bir kabda suyla karıştırıp kompostonun üzerine koyup
meyveler
dağılmayacak şekilde karıştırıyoruz.Karıştırdıkdan sonra 10-15dk. bekletiyoruz daha sonra kaselere
koyup servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.