Merhaba arkadaşlar bugün hazırladığımız 8 kişilik tavada katmer yapılışını sizlerle paylaşacağım.
Çok zaman kaybetmeden katmerimizin tarifine geçelim.
Ispanaklı katmer tarifim (ıspanaklı gözleme tarifi)
Malzemeler:
2 Deste ıspanak
3 Tane soğan
2 Su bardağı zeytin yağı
2,5 Yemek kaşığı tereyağı
2 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
2 Tatlı kaşığı köy toz biberi acıyı sevenler için yeşil veya kırmızı olabilir
3 Tatlı kaşığı tuz,fakat tuzun tadı azdır diyenler tadına bakıldıkdan sonra arzunuza göre
biraz daha tuz atabilirsiniz.
Alabildiği kadar un
Yapılışı:Önce hamurunuzu yoğurunuz,hamur leğenine
ölçünüze göre unu koyup göz kararı
yada tadına bakarak tuzu hamurunuza atınız.Suyu su sürahisin koyup böylece hamurunuzu
yoğurup 15dk.dinlendirmeye bırakınız.
Aldığınız ıspanakları ayıklayıp kökünü kesip önce temiz bir suda yıkayınız.
Orta boy leğende doğrayınız,doğradıkdan sonra tekrar iki üç suda yıkayınız.
Bazen çok çamurlu oluyor o çamurun içinde kalmaması için iyice yıkamanız lazım.
sağlık açısından da ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz artık.
Ispanakları yıkadıkdan sonra elizle suyunu sıkıp başka bir leğene koyunuz.
Ve böylelikle ıspanakla olan ilk işlemenizi tamamlamış olursunuz.Şimdi de
soğanları hazırlayalım,soğanları soyup en ufak şekilde robotda doğrayınız.
Doğradıkdan sonra soğanları robotdan suyunu sıkıpda çıkartınız.Neden acaba soğanın
suyunu çıkartıyorsunuz diye sorarsanız,bu bir püf noktasıdır biliyor musunuz?Soğanın suyu
ıspanaklarla buluştuğunda acı olur,fakat suyu çıkartıldığında işte o acımsı tadı kaybolmuş olur.
Lezzetli tadımı için soğanların suyunu çıkartıyoruz.Daha sonra sıkılan soğanları doğradığımız
ıspanakların içine koyup elinizle karıştırıp,tuzu ve baharatlarınızı da serpip harmanlayınız.
Hazırlanışı:Dinlendirdiğiniz hamuru ve hazırladığınız ıspanakları yapmak için dezgaha yada
masada onun kararı sizdedir.Yerinizi de hazırladıkdan sonra ocağa tavanızı koyunuz ısınması için
kısık ateşi açınız.Ekmek tahtasını dezgahın üzerine koyup hamurun tahtaya yapışmaması için
kullanacağınız unu da bir kenara bırakıp her hamur açılımında üzerine ve alt kısmına serpip,hamur
açılımında kolaylık sağlanacaktır.Hamurunuzu bir yumurta büyüklüğünde alıp oklava ile açınız,Katmerin
büyüklük veya küçüklük şekli fark etmiyor.Sizler nasıl seviyorsanız öyle
uygulayabilirsiniz,istediğiniz şekli verdikden sonra ıspanak harcınızı açtığınız hamurun bir bölümüne
eşit miktarda koyup,kalan kısmını üzerine yerleştirip katmerin kenarını ince şekilde bir çay
tabağıyla kesiniz.Elinizle alıp tavada katmerin her iki tarafını da pişirin.Afiyet olsun:)
Çok zaman kaybetmeden katmerimizin tarifine geçelim.
Malzemeler:
2 Deste ıspanak
3 Tane soğan
2 Su bardağı zeytin yağı
2,5 Yemek kaşığı tereyağı
2 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
2 Tatlı kaşığı köy toz biberi acıyı sevenler için yeşil veya kırmızı olabilir
3 Tatlı kaşığı tuz,fakat tuzun tadı azdır diyenler tadına bakıldıkdan sonra arzunuza göre
biraz daha tuz atabilirsiniz.
Alabildiği kadar un
Yapılışı:Önce hamurunuzu yoğurunuz,hamur leğenine
ölçünüze göre unu koyup göz kararı
yada tadına bakarak tuzu hamurunuza atınız.Suyu su sürahisin koyup böylece hamurunuzu
yoğurup 15dk.dinlendirmeye bırakınız.
Aldığınız ıspanakları ayıklayıp kökünü kesip önce temiz bir suda yıkayınız.
Orta boy leğende doğrayınız,doğradıkdan sonra tekrar iki üç suda yıkayınız.
Bazen çok çamurlu oluyor o çamurun içinde kalmaması için iyice yıkamanız lazım.
sağlık açısından da ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz artık.
Ispanakları yıkadıkdan sonra elizle suyunu sıkıp başka bir leğene koyunuz.
Ve böylelikle ıspanakla olan ilk işlemenizi tamamlamış olursunuz.Şimdi de
soğanları hazırlayalım,soğanları soyup en ufak şekilde robotda doğrayınız.
Doğradıkdan sonra soğanları robotdan suyunu sıkıpda çıkartınız.Neden acaba soğanın
suyunu çıkartıyorsunuz diye sorarsanız,bu bir püf noktasıdır biliyor musunuz?Soğanın suyu
ıspanaklarla buluştuğunda acı olur,fakat suyu çıkartıldığında işte o acımsı tadı kaybolmuş olur.
Lezzetli tadımı için soğanların suyunu çıkartıyoruz.Daha sonra sıkılan soğanları doğradığımız
ıspanakların içine koyup elinizle karıştırıp,tuzu ve baharatlarınızı da serpip harmanlayınız.
Hazırlanışı:Dinlendirdiğiniz hamuru ve hazırladığınız ıspanakları yapmak için dezgaha yada
masada onun kararı sizdedir.Yerinizi de hazırladıkdan sonra ocağa tavanızı koyunuz ısınması için
kısık ateşi açınız.Ekmek tahtasını dezgahın üzerine koyup hamurun tahtaya yapışmaması için
kullanacağınız unu da bir kenara bırakıp her hamur açılımında üzerine ve alt kısmına serpip,hamur
açılımında kolaylık sağlanacaktır.Hamurunuzu bir yumurta büyüklüğünde alıp oklava ile açınız,Katmerin
büyüklük veya küçüklük şekli fark etmiyor.Sizler nasıl seviyorsanız öyle
uygulayabilirsiniz,istediğiniz şekli verdikden sonra ıspanak harcınızı açtığınız hamurun bir bölümüne
eşit miktarda koyup,kalan kısmını üzerine yerleştirip katmerin kenarını ince şekilde bir çay
tabağıyla kesiniz.Elinizle alıp tavada katmerin her iki tarafını da pişirin.Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.