Merhaba arkadaşlar bugünkü yemek tarifimiz barbunya,barbunya bir çok vitamini içerisinde barındıran esmer fasulye çeşitlerindendir, barbunyanın faydalarını uzun uzadıya anlatıp konumuzun farklı bir amaca yönelmemesi için hemen tarifimize geçmek istiyorum.
Barbunya yemeği tarifimiz.8 kişiliktir.
Barbunya tarifim
Malzemeler:
2,5 Su bardağı barbunya
2 Tane orta boy soğan
1 Yemek kaşığı zeytin yağı
1,5 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 Tane tahta kaşığından kavurma eti
Göz kararına göre su ölçüsü
Hazırlanışı:Barbunyaları düdüklü tencereye koyup üzerini iki parmak geçecek kadar
suyu
ilave edip ocakda haşlanmaya bırakınız.20dk.sonra indirip suyu süzmek için süzgece
boşaltınız.Diğer yandan da soğanları soyup doğrayıp hazırlayınız.
Püf nokta:Soğanları soyduğumuzda doğrayacağımız zaman ne olur gözlerimizde yaş akar,
işte o göz yaşlarımızı önlemek için soyduğumuz soğanları 5-10dk.buzdolabınızın buzluğunda
bekletiniz.Beklettikden sonra çıkardığınızda doğradığınızda hem soğan dağılmıyacak,
hem parlak bir görünüm sağlanacak,hemde o eski günlerde ki soğan gözyaşlarına elveda etmiş
olacaksınız.Denemenizi tavsiye ederim.
Yapılışı:Doğradığımız soğanları yemek tenceresinde yağıyla beraber pembeleşene kadar ocağın
üzerinde orta ateşde kavuruyoruz.Üzerine salçayı ekleyip iyice ezdikden sonra etide ilave
edip,5dk.karıştırıp barbunyaları ekleyip karıştırıyoruz.Sonra tuzu ve suyumuzu da koyup
1-2 kaynama düşdükden sonra ocağımızı kapatıyoruz.Sağlıcakla kalın hoşçakalın..
Barbunya yemeği tarifimiz.8 kişiliktir.
Barbunya tarifim
Malzemeler:
2,5 Su bardağı barbunya
2 Tane orta boy soğan
1 Yemek kaşığı zeytin yağı
1,5 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 Tane tahta kaşığından kavurma eti
Göz kararına göre su ölçüsü
Hazırlanışı:Barbunyaları düdüklü tencereye koyup üzerini iki parmak geçecek kadar
suyu
ilave edip ocakda haşlanmaya bırakınız.20dk.sonra indirip suyu süzmek için süzgece
boşaltınız.Diğer yandan da soğanları soyup doğrayıp hazırlayınız.
Püf nokta:Soğanları soyduğumuzda doğrayacağımız zaman ne olur gözlerimizde yaş akar,
işte o göz yaşlarımızı önlemek için soyduğumuz soğanları 5-10dk.buzdolabınızın buzluğunda
bekletiniz.Beklettikden sonra çıkardığınızda doğradığınızda hem soğan dağılmıyacak,
hem parlak bir görünüm sağlanacak,hemde o eski günlerde ki soğan gözyaşlarına elveda etmiş
olacaksınız.Denemenizi tavsiye ederim.
Yapılışı:Doğradığımız soğanları yemek tenceresinde yağıyla beraber pembeleşene kadar ocağın
üzerinde orta ateşde kavuruyoruz.Üzerine salçayı ekleyip iyice ezdikden sonra etide ilave
edip,5dk.karıştırıp barbunyaları ekleyip karıştırıyoruz.Sonra tuzu ve suyumuzu da koyup
1-2 kaynama düşdükden sonra ocağımızı kapatıyoruz.Sağlıcakla kalın hoşçakalın..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.