Tavuk göğsü tarifim

Tavuk göğsü tarifim
tavukgogsu

  Malzemeler:
  1 Lt. Süt
  1 Su bardağı Şeker
  1 SU bardağı Un
  Yarım paket margarin yada tereyağı
  1 Paket Vanilya
  6-7 adet kakaolu pedibör bisküvi
    Bir tutam tuz

  Üzeri için:
1 Çay bardağı iri dövülmüş Ceviz


Yapılışı:
Bi tencerenin içine önce yağı koyunuz,eridikden sonra unu da aktarıyoruz 1dk. hafif kavuruyoruz.
Ve soğuk sütü yavaş yavaş,unun üzerine ekliyoruz topaklanmamasına özen gösteriniz.Daha sonra şekeri de ilave edip
muhallebi kıvamı alana kadar ocak üstünde karıştırıyoruz.İndirmeye yakın vanilin ekleyip indiriyoruz.
Mikser ile 10-15dk.çırpıyoruz,önceden hazırladığımız bir bor cama bisküvileri arzuya göre dizebilirsiniz,yada ufalayıp
bor cama yayıyoruz.Yaptığımız muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökünüz,üzerine ceviz serpip buzdolapda soğumaya bırakıyoruz.
2 Saat geçtikden sonra çıkartıp servis ediniz.Damak tadınız hoş olsun,afiyet olsun:)

Yorumlar