İmam sarığı tarifi

İmam sarığı tarifimiz

 Malzemeler: 
 4 yumurta
 1 Su bardağı Şeker
 1 Su bardağı Un
 1 vanilya
 3 Yemek kaşığı Su
 Yarım paket kabartma tozu

   Kreması İçin:
3 Su bardağı Süt
2,5 yemek kaşığı Un
1 Yemek kaşığı Nişasta
Yarım su bardağı Şeker
   
   Üzeri için:Hindistan cevizi

Yapılışı:
Yine her zaman olduğu gibi hamur kabımızı hazırlıyoruz.Önce yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz,
sırasıyla unu, kabartma tozunu,vanilyayı ve son olarak suyumuzu da ilave ediyoruz beraberinde çırpıyoruz.Kek kıvamını buldukdan sonra tepsiye aktarıp 170°fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişene kadar ,kremamızı hazırlayalım...
Sütü, unu,nişaştayı ve şekeri hepsini bir arada pişiriyoruz.Muhallebi kıvamını bulana kadar karıştırıyoruz.
Piştimi ocakdan hemen alıyoruz.Fakat krema sıcak, kekimiz ılık olmalı..

Hazırlanışı:Bir çay bardağı aracılığıyla kekimizi bölüm bölüm kesiyoruz,iki bölümün arasına kremayı sürüyoruz.
Kenarlarını da kremaya sürüp,hindistan cevizine bulayıp tepsiye diziyoruz.Ve böylelikle tarifimizi
tamamlamış oluyoruz .   Afiyet olsun :)

   Bu tarifimde ki bi püf noktasını siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istiyorum.
   PÜF NOKTA:Kekimizin bardağa yapışmaması için,bir su bardağını suyla ıslatıp kekimizi kesmekte kolaylık sağlar.

Yorumlar