Bayram çöreği tarifi
Merhaba değerli okuyucular.
Tarifini yazdığım bu bayrama özel çöreğin kişi sayısını belirtemiyorum çünki bayram nedeniyle hazırladığımdan tahmin edemiyoruz.
Tahminen 8-10 kişilik.
Malzemeler:
1 Kg Un
1 Lt Süt
1 Su bardağı Sıvı yağ
3 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 vanilya
2 Su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı rezene
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Bir Miktar susam ve çörek otu
Yapılışı:
Malzemenin miktarına göre uygun Bir kaba,unu ve 3 yumurtadan 2 tanesinin sarısını ayırıp üzeri için hazır duruma getirin.Yumurta,tuz ve daha sonra kabartma tozu,vanilyayı ekleyin.Bir ayrı kaba şeker ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın ve sıvı yağı ilave edip hamur ile yoğurun.
Sonra Rezeneyi pembeleşene kadar kavurun,rezene sıcakken ezin ve hamura ekleyip onu da yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra 10-15 dk. Hamuru dinlendirin.
2.Aşama Hazırlanışı:
Bir ekmek tahtası üzerinde yumurta büyüklüğünde küçük parçacıklara bölerek,oklava ile açınız,inceliği arzunuza ayarlayınız.Açtığınız hamuru bir su bardağı yardımıyla kesiniz.Lakin kurabiye kalıpları ile de kesebilirsiniz.kestiğiniz çörekleri yağlanmış fırın tepsisine diziniz ve üzerine yumurta sarısını sürüp süsü içinde susam veya çörek otu serpin.180°'lik fırına veriniz.üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun
Birdahaki tarifimizde buluşmak dileğiyle Hoşçakalın :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.