Kolay pratik resimli tarifler

Anasayfa-homepage
Kahvaltı tabağı sunumu
*salatalık
*peynir
*yeşil zeytin
*siyah zeytin
*roka
*domates


Salatalıkları yıkayıp soyup ikiye bölüp,resimde görüldüğü
gibi doğrayıp kelebek şeklinde tabağa yerleştirebilirsiniz.
peyniri de dilim dilim kesip,aralarına yeşil zeytinleri koyup
ortasına da siyah zeytin koyabilirsiniz.Domatesi soyup dairesel
bir şekilde domatesi soyar gibi doğrayalım.Rokayı kahvaltılık tabağına
yerleştirip,üzerine hazırladığımız domatesi yerleştirelim.Kolay ve pratik
kahvaltı tabağı hazır afiyetle yiyebilirsiniz hoşçakalın😊

Kolay un helvası tarifi
Slm arkadaşlar bugünkü tarifimi hemen hemen her yörede mevcut,
ve tanınmış olan un helvasını sizlerle paylaşmak istiyorum ben.
malzemeler:
su bardağı un
su bardağı şeker
2 su bardağı su
çay bardağı pekmez
1 paket vanilya
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:hindistan cevizi

Yapılışı:Genellikle tatlı çeşitlerinde şerbetleri her zaman önceliklidir.Un helvamızda önceliğini almış durumda,su,şeker ve pekmez karıştırılır.Ocağa alınır kaynama düşene kadar kaynatılır.Geniş ve normal bir tencereye yağ koyulur ve hafif kızartılır.Üzerine yavaşa yavaş unu aktarılır kahverengini
alana kadar iyice kavurulur.Akabinden hazırlanmış olan şerbeti yavaş yavaş ilave edilir.Un helvası şerbetini çekene kadar oarta ateşte karıştırılır,indirmeye yakın vanilyayı ekleyip son kez karıştırıp ocaktan alıp sıcakken arzunuza göre şekillendirip
üzerine hindistan ceviziyle süsüleyip servise sunabilirsiniz.
Hepinize bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle üzere hoşçakalın afiyet olsun.
Sebzeli pirinç pilavı tarifim
Malzemeleri:
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tahta kaşığı zeytinyağı veya (sıvıyağ)
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
Yarım yemek kaşığı salça
2 adet domates
yarım deste maydanozğı
Sebzeli pirinç pilavı tarifi4 su bardağı su
tuz
Yapılışı:Tavaya soğanı soyup ufak ufak doğrayalım,biberi de aynı
şekilde yağı ekleyip orta ateşte kavuralım.Salçayı ekleyelim ezilmesini sağladıktan sonra domatesleri soyup normal boyutta doğrayıp
ekleyelim.Domatesler de biraz piştikten sonra ölçülü olan pirinci yıkayıp üzerine aktaralım,tuzunu da atıp suyunu da ilave edip kapağını kapatıp sebzeli pilava kaynama düştükten sonra kısık ateşte pişirilmeye bırakalım.Sebzeli pirinç pilavımızın suyu az kaldığında doğranmış maydanozuda ekleyip suyun bitmesini bekleyelim,pişirilen pilavı bi 5 dk.
dinlendirmeye bırakıyoruz.Sıcakken sofranıza indirebilirsiniz yanında da taze soğan daha farklı bir lezzetle bize eşlik edecektir.Evet bugünlük tarifimizin sonuna geldik sofranız bol ve bereketli olsun afiyet olsun:)




Evde kolay meybuz tarifi ve yapılışı:

Gerekli malzemeleri:
3 tatlı kaşığı süzme bal
yarım su bardağı su
8 adet çilek
1 paket vanilya

Yapılışı:Alınan çilekleri kök sapını temizleyip yıkayıp
Evde kolay meybuz tarifi ve yapılışı:Suyu,balı ve çilekleri birarada blandırdan geçirip,en son
vanilyayı ilave edip son birkez daha karışımdan geçirip 
Meybuz kalıplarına yada kalıplarınız evde bulunmuyorsa
küçük bardaklara aktarıp dondurma çubuklarını da
kullanabilirsiniz.En doğrusu evinizde bulunan hangi
araç gereç varsa biz tatlı kaşığını içine koyup öylece buzdolabımızın buzluğunda meybuzu gerçekleştirdik.
Derin dondurucusu varsa bir gece bekletilmeye ihtiyaç yoktur yarım gün yeterlidir meybuz için.Çocuklar için keyifli anları yaşatmak istiyorsanız kolay ve pratik olarak özellikle yaz mevsiminde çocukları serinletecek içiceklerden biridir meybuz hadi o zaman çocuklarınız için biran önce yapıp sevindirip havaya uçurun,Keyifli 
anlar yaşamanız dileğiyle hoşçakalın☺☺👏

  Çoban salatasının tarifi ve yapılışı
malzemeler:
4 adet domates
2 adet salatalık
1 adet kuru soğan
5 dal maydanoz
4 dal dere otu
1 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz
Çoban salatasının tarifi ve yapılışıkırmızı pulbiber
Yapılışı:
Bütün malzemeleri yıkayıp normal
boyutta önce domatesi,salatalığı,
maydanozu,dere otunu ve en son
,soğanı doğrayıp tuz ve baharatlarını 
serpip yağıda ekleyip karıştırıp tamamlıyoruz.
Çoban salatası bunların sunucunda sofraya 
hazırdır.Yaz aylarında sofralarda eksik edilmeyen 
tarifi sizlerle paylaştım hepinize afiyet olsun
Çörek otlu mahlepli kurabiye
Gerekli malzemeler:
150 gr.tereyağı veya margarin
2 tane yumurta 
1 fincan sıvı yağ
1 fincan  çörek otu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Çörek otlu mahlepli kurabiye1 paket kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı mahlep.
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un 
üzeri için:yumurta sarısı
Yapılışı:
Kullanılacak kabımıza yumurta akı ve şekeri aktarıp
mikserle 
şekeri çırpalım 
daha sonra tuz,mahlep,sirke
oda sıcaklığında bekletilmiş yağı da ilave edip elle
karıştıralım.Akabinden yavaş yavaş unu aktarıp
kabartma tozunu atıp kulak memesi olacak şekilde
yoğrulur.Hazır duruma getirilmiş çörek otlu mahlepli 
kurabiyemizi arzunuza göre şekillendirip yağlanmış fırın
tepsisine dizip üzerine yumurta sarısını sürüp 180°lik fırına
verip üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.Çörek otlu
kurayebileri yapıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Misafirlere veya beş çayına hazır olur,hepinize afiyet olsun
bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle hoşçakalın.✋✋
Kolay pratik resimli tarif-Kadı budu köftesi tarifi Kadın budu köftesi tarifi
Gerekli malzemeleri
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
yarım kg yağsız kıyma
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
tuz
Bulama için:un ve 2 yumurta
kızartmak için:sıvı yağ
Yapılışı:
Eğer zamanınız yoksa akşamdan pirincinizi yıkayıp küçük tencereye koyup
suyunuda ilave edip yarım tatlı kaşığı tuz atıp normal ateşte suyu çekene
kadar pişirelim.Pişirilen pirinci sabaha kadar dinlendirelim.Fakat biz gün
içerisinde yapmak istiyoruz diyorsanız,sabahtan pişirip akşam üstü kadın
budu köftesini anca yapabilirsiniz.Daha sonra hazırladığımız pirinci kıymayı,1
tane yumurtayı,tuz ve baharatıyla beraber yoğuruyoruz.Geniş bi tabağa yufka
ununu koyup geriye kaldığı yumurtalarıda ayrı tabakta çırpıp bi fiske tuz atıp
yağımızı da kızartma tavasına koyup kadın budu köftesini yapmaya başlayabilirsiniz.
Bi çiğköfte sıkımı kadar köfteden alıp elimizle yuvalayıp kare şeklinde yapıp una
bulayıp yumurtaya da batırıp kızartılmış yağın içine üst üste gelmicek şekilde
bırakıp nar gibi kızarana kadar kızartıyoruz kadın budu köftesini.İster kahvaltıda
isterseniz beş çayına yiyebilirsiniz.

Püf noktası!Neden pirinci bu kadar zaman içerisinde bekletiyoruz,diye merak
etmişsinizdir şimdi.Ne kadar pirincimizi pişirdikten sonra dinlenmeye bırakırsak
o kadar köfte güzel olacaktır.Yoksa lapa lapa olur,tane tane görünmesini kaybedecektir
pirinç,onun için herzamam en iyisini yapıp sizlerle paylaşmak en büyük onurdur benim
için.Kadı budu köftesinin sonuna geldik,hepinize afiyet olsun bambaşka tariflerle
buluşmak dileğiyle hoşçakalın😊

Merhaba bloguma hoşgeldiniz 😊
Bu sayfayı yemek tarifleri resimli kolay sulu yemek tarifleri,ana yemek tarifleri,yemek tarifleri pratik yemek tarifleri,çalışan kadınlar için pratik yemek tarifleri nefis yemek tarifleri gibi karma bir sayfa olarak hazırlayacağım hergün birşeyler eklemeye çalışırım bizi takip ettiğiniz için teşekkürler.


BackToTopAnasayfa-homepage

Yorumlar